Anchored in Falmouth

Jag har nu varit i Falmouth i en dryg vecka.

Jag har en tendens i livet att köra för hårt tills alla energiförråd är slut och det var precis vad som hade hänt med detta projektet. Utbränd! Hela sommaren har jag kört på högvarv med alla förberedelser och seglatsen hit var fantastisk men också tuff.

Jag fick helt enkelt ligga till sängs ett par dar och mest vila och ‘att göra’ listan kunde jag inte ens tänka på utan att gripas av lätt panik.

Marinan jag låg i var dyr så den lilla energi jag hade gick åt att skaffa en gummibåt och efter 5 dyra nätter kom jag tillslut därifrån och ligger nu på svaj utanför stan.

Jag fick hjälp, stöd och sällskap förra veckan av Ulli och hunden Bettan från London och senare besättningen på Hrönn som seglat ikapp mig från Sverige.

Nu börjar energin krypa tillbaka och ‘att göra’ listan har jag plockat fram och försöker att långsamt bli vän med igen. Nordliga vindar blåser retsamt och solen skiner – jag vill komma iväg! Hrönn seglade söderut igår kväll.

Hoppas att jag och Caprice är redo innan helgen så vi får se vad vädret säger!


 

I have a tendency to push myself too much until all my energy reserves are gone and that was exactly what had happened to this project. Burnt out! Throughout the summer I have worked so hard with all the preparations and the trip here was fantastic but also tough. I simply had to go to bed for a couple of days and mostly rest. The ‘to do’ list I could not even think of without panic creeping up on me. The marina where I stayed was expensive so the little energy I had I used to get a 2nd hand dinghy and after 5 expensive nights I got out of there and am now on anchor outside town.

I got help, support and company last week from Ulli and the dog Bettan from London and later the crew at Hrönn who sailed me from Sweden. Now the energy begins to creep back and the ‘to do’ list I have picked up and try to slowly become friends again. Northern winds blow right and the sun shines – I want to get away! Hrönn sailed south last night. I hope that Caprice and I are ready before the weekend so we’ll see what the weather says!

 

3 Replies to “Anchored in Falmouth”

 1. Hej Emma
  Väl kämpat. Förstår att du behöver vila nu. Hoppas att det ordnar upp sig så du kommer vidare mot Kanarieöarna. Där ligger nog många deltagare i ARC. Första start 5 november. Sen blir det mer plats. Lycka till, spännande att följa dig!!

  Like

 2. Fint att höra att energin återvänder. När jag har läst om dina förberedelser har jag tänkt “otroligt att hon orkar…”. Så det är fullt förståeligt att energin tog slut, för ett tag.

  Följer med intresse vädret inför din avresa. Verkar ju bli bra nu efter helgen. Vilket fantastiskt äventyr att få segla iväg själv, mot Kanarieöarna! Hoppas att du hinner med att njuta lite, mitt i alla måsten. I mina ögon är du värd all beundran för att du faktiskt gör det du vill!

  Lev väl.

  Hälsningar Karl

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: